söndag 5 september 2010

Finn ett jättefel!

Varför händer detta just nu? Jag vill ju bli klar med sonens tröja och har bara en ärm kvar och då ser jag detta.
Jag har lyckats göra den tvåfärgade resåren helt olika. På tröjan har jag stickat de blå partierna räta och på ärmen är de aviga. Shit!!!


Hur fixar man detta bäst? Inser att det är ärmen som blivit stickad på rätt sätt, men jag tänker aldrig i livet riva upp hela bålen på tröjan. Tror ni att jag kan repa upp nerifrån på tröjan och sticka en ny mudd och sy ihop med maskstygn? Det borde gå eller hur? Om jag däremot repar upp och stickar en ny mudd uppifrån och ner så kommer man att ju att se det på resåren.

Någon som kan rädda mig?

6 kommentarer:

 1. Jag tycker det var en rolig kontrast och jag tycker inte att du ska dra upp det...om inte sonen insisterar.

  SvaraRadera
 2. Design element! Låt det vara och sticka nästa ärm likadan som den första. Håller med Ruta Ett, det är ju roligt :-) Om inte sonen protesterar förstås... I så fall kan du klippa bort mudden på tröjan (repa upp nerifrån går inte), sticka en ny och sy fast med masksöm.

  SvaraRadera
 3. Hej. Uppifrån eller nerifrån spelar ingen roll. På tröjorna från Fair Isle och Shetland stickas nederkanten nerifrån och ärmarna uppifrån och det syns ingen större skillnad. Ta bort nederkanten och plocka upp maskorna så kan du sticka en ny. Ev kan du sticka den runt så slipper du sy ihop.Lycka till!

  SvaraRadera
 4. Nej, jag vet att det inte går att repa upp nerifrån. Man får klippa så nära man vågar och sedan plocka småstumpar. Jag får nog sova på saken. Plockade fram en sjalstickning som vilat lite. Den får skingra tankarna.

  SvaraRadera
 5. Hejsa,
  Jeg siger som Ruta ett, Lad det være som det er, det er en del af trøjen som giver den det helt specielle design og hvem ved om det ikke skal være sådan - hvis du ikke siger noget?
  Hilsen
  Jane

  SvaraRadera
 6. Du behöver inte klippa, du kan peta upp ett varv. Klipp i kanten och peta upp varvet, sen kan du sy dit en ny mudd med maskstygn.
  Skulle tro att du inte nöjer dig med att ha olika muddar även om inte särskilt många skulle
  a. märka det
  b. tro att det faktiskt är ett fel

  SvaraRadera