torsdag 16 september 2010

Sockor i massor!

Igårkväll hade vi höstens första kurs hos Tant Thea. Det var elva glada stickerskor som anlände lagom till butiken stängde. Inledningsvis berättade Malin allmänt om sockstickning med rundsticka från tån och uppåt. Mycket handlade om fördelarna. För det finns många. Inte minst ifall garnmängden verkar knapp. Hellre har jag ju ett par sockor med lite korta skaft än sockor utan tå. Eller hur?
Efter inledningen visade vi uppläggning, ökningar och mätningar. Först kom den naturliga förvirringen. Snurra garnet? Sticka med dubbelt garn? Vrida runt? Hur? Men när frågetecknen hade rätats ut så utbredde sig en stor tystnad och koncentrationen var märkbar. För att inte alldeles trötta ut alla så hade vi planerat in en liten fikapaus. De flesta tillät sig att släppa stickorna och titta upp ett tag men några kunde inte släppa fokus utan fortsatte oförtrutet. Jag var på ett fantastiskt humör efter en sådan avslutning på dagen. Tack allihop för en jättetrevlig kväll!

Själv började jag på ett par sockar till min mamma och jag utfrågade alla om skostorlek eftersom hon har väsentligt mindre fötter än jag och därför ville ja ha några små nätta fötter att prova socktån på. Lite roligt hade vi när vi kom fram till att vi var flera stycken som, liksom jag själv, levde "på stor fot". Nu börjar jag förstå varför det är så tomt i skohyllorna i stl 40 när det är REA. Jag är inte den ende som berikats med den skostorleken. Tänkt det trodde jag i tonåren!

På förra stickcafét visade Ann sin underbara tröja hon stickat i bomullsbandgarnet Oh mercy me från T&K. Nu har Ann nedtecknat sitt mönster och jag skall lägga till storlek S och L. Sedan finns det att köpa i butiken. Visst är den urläcker! Bandgarnet stickat på tunnare stickor ger en så härligt stadig känsla i plagget. En favorit har anlänt!  

Dags för en radioövergång.... Det är mer som anlänt. Tant Thea har fått in M&K Gotlandsgarn.. Jättehärlig tjock ekologiskt ullgarn. Passar till vantar, mössor, tröjor. Strängt taget allt som hör ihop med kyla.

2 kommentarer:

  1. Jodå det finns t o m en del som har större fötter stl 41. Jag har dessutom bred fot med hög vrist, så du kan tänka dig att det inte är lätt att köpa stövlar. Min ena dotter har också stl 41 och jag känner många som lever på stor fot ... men vi står ju stadigt!

    SvaraRadera
  2. Verkar kul och nyttigt med sockkurs! Jag har haft ögonen på den men var ute på resa då, får se om det blir fler gånger.

    SvaraRadera