onsdag 30 november 2011

Julerbjudande från TK

Thomas Kvist Yarns har ett trevligt julerbjudande! Man bjuder på ett gratis mönster vi garnköp på minst 250kr.
Extra trevligt är det eftersom TK har många trevliga garner!

Mia och jag stickade upp ett par plagg i Chunky Chiq till Uppstickaren. Det blev en polotröja med flätmönster och en poncho. Jag har använt båda och det är ett varmt, mjukt mysigt garn. 
Anna-Maria har stickat en mössa i Delicious Tweed och hos vill gärna sticka mer i det garnet. 
Tutsi Frutsi är mysig med sin ojämna struktur och Superla finns i många härliga färger.
Sedan finns ju de mer sommarbetonade garnerna också. Summer Breeze, Colina mm.


tisdag 29 november 2011

Första luckan öppnades under stormen


I söndags förmiddag var jag nere och gjorde iordning skylten inför julskyltningen. Paket nummer 1 öppnades och ut plockade jag en sjal i Adeles mohair med dekorkant i TK's Lambada och en halsvärmare i Malabrigo Rasta. Sjalen stickades av 2 nystan mohair och lite effektgarn och till halsvärmaren  använde vi en härva Rasta. Anna-Maria har stickat båda sakerna och jag har faktiskt bara gjort kanten i Lambada. Den ursprungliga idén var att ha Adeles Ribbon yarn som kant med vi var inte nöjda med hur nyanserna känder ihop. Därför repade vi upp den kanten och så gjorde jag en ny. Nu känns den bra! 

Pappa var med nere i butiken när jag skyltade och efteråt hjälpte han mig att lasta in vår gatupratare i bilen. Han hade lovat en liten renovering. Den har dels blivit påkörd och överstycket hade spruckit och dels har den varit utsatt för enormt mycket "luftstickande" av passerande barn och vuxna och den behövde skruvas ihop lite fastare. Nu står den limmad och lite förbättringsmålad i Hässleholm och väntar på en transport tillbaka.

Så till er som tvekar - Vi har öppet även om inte skylten är ute!!


Nu har vi fått in några exemplar av Arne & Carlos Adventkalender. Här finns mönster för att sticka julkulor varje dag fram till jul! Julkulorna blir jättefina i Finull från Rauma.

I veckan har det kommit hem ännu mer Lerke och Babyull från Dalegarn. I Lerke kom naturvitt, marinblått och hallon och i Babyull kom det beige, dimblå och grågrön. Nu har vi rejält med färger. 



För att förgylla skyltningen ytterligare så har vi några fina skålar som Anna-Maria har drejat. De har en fin slits i kanten för att garnnystanet tryggt skall ligga kvar även när man drar ut lite mer garn. Denna blev som ett konstverk med det turkosa garnet och de turkosa stickorna.

På torsdag har vi ett fullbokat stickcafé och i nästa vecka har vi nu bara ett par platser kvar på kursen i Dominostickning. Skynda, skynda - som Gunde skulle ha sagt!



lördag 26 november 2011

Man tager vad man haver, sa Cajsa Warg

Jo, jag vet att det inte står någonstans i hennes kokbok men det passar så bra på det jag skall skriva.

Jag har en kund P som jobbar på sjön. Innan förra långresan så var han inne och köpte garn för att ha med sig. För ett tag sedan fick jag mail om att han snart kom hem och att han behövde fylla på garnförrådet. Han berättade dessutom om att han hade gett sig av utan rätt storlek på stickorna så han hade fått tillverka stickor till sig med det material som fanns att tillgå på båten.


Materialet är gediget stål. Diametern är 8mm och P satte fast ämnet i en borrmaskin och sedan höll han en fil mot för att få till spetsarna. All fysisk träning med hantlar var överflödig för stickorna är tunga.
Jag är imponerad över att det gick att sticka med dem men jag såg ju tröjan så jag vet att det gick.

P erkände att det blivit lite mellanrum vid bytena av sticka men det rätar nog till sig efter blötläggning och uppspänning och gör det inte det så skulle det påminna honom om stickäventyret.

Nu närmar det sig 1:a advent och så här ser vår skylt ut nu!


På söndag öppnas första paketet!!

måndag 21 november 2011

Ketchupeffekten


Alla vet vi vad ketchupeffekten är och ändå kan man undvika att se att man just håller i en ketchupflaska.

Förra veckan var en ketchupeffektsvecka. Jag hade samlat på mig en massa beställningsbehov och funderingar på att ta in lite nytt. Och en dag tog jag helt enkelt tag i alla behoven och ringde och beställde. Jag beställde ALLT!

Men varför tänkte jag inte på att ALLT skulle komma in samtidigt till affären? För det var precis vad det gjorde. I tisdags och onsdags kom nio lådor med garn. I fredags hade allt hittat sina platser i hyllorna.

Jag kan med glädje presentera Dalegarns Lerke i Tant Theas sortiment. Ett mycket trevligt helårsgarn som är maskintvättbart.



Och dessutom har jag tagit in deras Baby ull och flera häften med underbara mönster till små babysar.



Dessutom kom det hem flera nya färger i Raumas Finull. Nu har vi en ordentlig färgpalett. Och mer kommer att plockas in efterhand.





Själv håller jag på med en sjal i dominostickning som skall filtas. Just därför var det perfekt med en massa färger i finull. Den finns i Vivian Höxbros bok Knit to be square och heter Abstract stola. Bilden är lånad från Interweave 2008.


Jag har även tagit hem senaste mönsterboken där bl a Sidsel Höiviks nya kofta är med. Den har helt klart inspiration från hennes tidigare bolero men denna har ännu mer detaljer. Bilden lånad från Sidselknitting.

Annars är det fortfarande julskyltningsstickning som pågår. Och nu börjar snart nedräkningen......
För er som inte vet vad vi gjorde i fjol så kan ni titta här:
3:e advent och 


lördag 12 november 2011

Vådan av att köpa sticktidningar

Idag har jag nackspärr och det var en lördag med massor av kunder i butiken. Snodde runt med stel nacke och gjorde mitt bästa. Fick frågan av Jenny om det var så att jag stickat för mycket. Men det var istället en vecka som passerade med inte fullt så mycket stickning. Istället lite kulturellt inslag med en härlig konsert i Malmö. Käre M och jag hörde Fleet Foxes på KB. Härligt, svettigt och högt!
Men Jenny hade rätt om att nackspärren har en koppling till stickning men helt ärligt var det i form av sticktidningar. Det var så att på vägen ner till Mö så köpte jag några sticktidningar och M köpte ett par pocketböcker och det var alltså med en lite för tung handväska som jag stod och diggade musik i veckan. Språngmarschen genom Mö för att hinna med tåget skedde även den med denna välfyllda handväska på diagonalen över axeln..... Nu blir det vetevärmare och Aloe vera som kurering.


Eva var inne idag visade upp sin fina kortkofta som hon köpte garn till på Uppstickaren. Idag handlade hon Debbie Bliss Tweed Chunky för att göra en liknande kofta fast med knytband. Och jag vet att den kommer att bli precis lika fin som allt annat hon gör. Ser fram emot en visning av den också.


Kolla in så fint knapparna matchar blombroderierna. Fantastiskt!


Min stickning är fortfarande koncentrerad på att fixa till julskyltningen. Första grejen klar och andra halvklar. Parallellt har jag stickat vantar till yngste sonen och håller på med julklapp till "svärdottern".

Den andra julskyltningsgrejen stickas i Debbie Bliss Tweed Chunky. Och det har blivit ett favoritgarn. Oj, vad det är härligt att sticka i.






måndag 7 november 2011

Födelsedagsfirande

I torsdags var Klara på stickcaféet. Hon är den yngsta deltagaren hittintills och hon tog med sig moster och mamma. Det var Klaras födelsedag och hon hade bett om att få gå med på caféet och fira sin 13-årsdag!

Klara verkar helt klart ha fått handarbetsgener. I torsdags blev hon visad hur man virkar mormorsrutor och allt gick galant. Jag hoppas verkligen att något av våra stickcaféer infaller på skollov inom närmsta tiden. Då får vi kanske träffa dig igen, Klara??


Förra veckan hade jag ett IRL-möte!
En blond kvinna kom in i butiken och sa: Är du Tant Thea? Eller är det du som är Stickigt humör?
Jag svarade: Ja
Och innan kvinnan riktigt han säga: Det är jag som är Annika..
Så sa jag: Sticka på landet!

Det var jättekul att träffa dig Annika! Tror vi hade kunnat prata länge. Nu sprang jag lite fram och tillbaka mellan kunder och småprat. Men hoppas att du blev nöjd med garnerna. Och jag håller helt med dig. Det blev för liten färgkontrast mellan det gröna och det gröna. Men den nya kombinationen blev snygg!

Vi behövde lite nya knappar och förra veckan fick vi lite påfyllning av barnknappar. Fina knappar som passar till mycket. Lintottarna är väl söta? Två sorters vuxenknappar kom också hem. Den stora är i metall och lite lagom bucklig. Den andra skimrar så vackert i guld och tar upp färger efter de garner som den monteras på. Läcker!





tisdag 1 november 2011

Kan man bli annat än glad?

Vissa garner kräver lite av sin köpare. Knit collage är ett av dem. Du mer eller mindre tittar på ett konstverk och skall själv komma på vad du skall göra av det. Igår diskuterade Anna-Maria och jag vad man skulle kunna sticka upp för att visa garnet. Jag har ju tidigare stickat en axelvärmare i Pixie Dust och Rowans Cocoon men vi har inte haft något uppstickat i Gypsy Garden eller det nya Rolling Stone.
Idag kom Anna-Maria till jobber med en jättefin mössa. Och nu sitter hon och skriver rent sina minnesanteckningar om hur hon stickade. En härva Gypsy Garden och ett nystan Samo!


Visst blir man glad när man ser den och jag kan intyga att man blir glad av att bära den också:)