torsdag 27 maj 2010

Fantastiska kunder och hopplösa mobiloperatörer

Börjar med det roliga.

Jag tycker alltid att det är lite extra roligt när en manlig garnkund dyker upp i butiken. Man blir nyfiken på vad som skall stickas och vill gärna veta lite mer om hur intresset till stickning eller virkning börjat.


I förrgår när Jessica från Lokaltidningen var inne för att visa min senaste annons så kom Samuel in. Jag kände igen honom och påminde honom om att han lovat komma in och visa det laptopfodral som han köpte garn till, sist han var i butiken. Jessica spetsade öronen och tyckte att en ung kille som virkar fräcka laptopfodral och mobilfodral, det måste ju vara intressant för allmänheten. Hon bestämde sig för att försöka sälja in det hos reportern på Lokaltidningen men lovade inget. Samuel och jag bestämde dock att han skulle komma ner och visa lite alster.


Igår kom han in med en kompis och visade sitt eget laptopfodral som han gjort som amerikanska flaggan. Dessutom hade ha hunnit virka två Iphonefodral av garnet han köpt dagen innan. Nu när kompisar har beställt laptopfodral så har han ändrat designen lite så att mönstret inte vrider sig och han gillar det bättre. Samuel, som heter Dalesjö i efternamn, visar sig dessutom spela fotboll i Eskilsminne med flera av min äldste sons fotbollskompisar från Högaborg. Kul!Livet är ju alltid en blanding av positiva och negativa inslag. Till de negativa hör definitivt min mobiloperatörshistoria. Nu när jag fått en blankett tillsänd från Tele2 igen så inser jag att jag har fyllt i allt på ett för mig korrekt sätt redan när jag faxade in blankett 2 den 6 maj! Så igår chattade jag först med Telenor för att kolla att numret fanns registrerat på mig personligen. Svaret var ja. Sedan satte jag mig i en fruktansvärt lång telefonkö och tillbringade ca 1h innan en person i kundtjänst tror sig veta att man inte kan portera över ett mobilnummer som ligger på ett kontantkort direkt över till ett företagsabonnemang hos en annan operatör. Blir man inte helsur. Jag har nu haft ca 8 samtal med Tele2 om denna flytt och ingen har kunnat upplysa mig om detta tidigare. Idag skall jag bli uppringd och få reda på vad de föreslår som nänsta drag.


Nu funderar jag starkt på att skita i mitt gamla nummer och ta det tillfälliga som jag fått hos Tele2. Jag orkar snart inte längre nämligen. Så det så!

2 kommentarer:

  1. Kul med garnkillar ;)

    Måste bara berätta: Jag har varit i Sthlm några dagar och passade då bl a på att besöka några garnaffärer, alltid kul. Men ingen går upp mot din. Vill bara tacka dig för att du har en så otroligt fin butik! Tack!

    SvaraRadera