måndag 3 maj 2010

Jag är så ARG!

Givetvis hände det som inte skulle hända. Min mobiltelefon dog i helgen när mitt nummer skulle flyttas från förre arbetsgivaren och över till Tant Thea. Ändå hade jag ringt för två veckor sedan för att kolla upp att allt var ok.

-Givetvis har vi gjort allt som skall göras, sa arbetsgivaren. Vi gör likadant alltid.

-Vi flyttar över numret så snart vi har en porteringsfullmakt, sa företaget som jag skall ha numret hos framöver.


Idag har jag ringt alla inblandade parter och på vissa ställen blivit trevligt bemött och på andra mindre trevligt bemött och kämpat med att förstå hur man skulle ha gjort för att det skulle funkat. Till sist gav jag upp och nu gäller det endast att så snabbt som möjligt få igång mobilen igen. Senaste kampen var att få tag i en mailadress för att scanna in en fullmakt och skicka in med mail. ARRRRGGGGG!

Helgen har trots detta, varit skön. Två dagar ledigt! Luftning av gräsmatta, middag hos svärföräldrarna och stickning. Och faktiskt är deklarationerna klara. Jag tillhör annars dem som brukar på ta bilen ner sent på kvällen och har ofta lämnat in i sista sekund. Det tog nog priset när yngste sonen precis kommit hem från BB, för jag tror vi deklarerade den dagen vi kom hem och att maken vid det tillfället fick köra in med deklarationerna från Mörarp och lämna dem inne i stan. Vilket firande av en ny familjemedlem.

På stickfronten har följande hänt:
Båda mina strumpor är nu så långa att de är redo för nästa moment i strumpstickningskursen nämligen hälen. Slutsats - de få ligga och vila till den 12/5 då vi kör nästa kursavsnitt.

Min linnetröja i Tedman & Kvist Lin 1.0 är riktigt på G. Jag kör lite efter ett mönster i Knitting design men freestylar lite och skall göra ett eget mönster till den. Blev livrädd i fredags när jag balanserade hem med lite Thai-mat i kasse och helt plötsligt upptäcker att burkarna läcker och att kassen läcker. Lyckades spilla så det rann ner på stickningen. Kritvitt lingarn med red chili. Vilken kombination! Halvsprang hem för att så snabbt som möjligt försöka tvätta stickningen. Hade sådan tur att det bara var två små fläckar och efter att ha blött garnet och gnidit in med galltvål och därefter låtit det dra lite, så var fläckarna helt borta. Magiskt! Idag skall jag nysta mer garn så att jag kan sticka mer framför TV'n ikväll. HIF-match, ni vet.


I bilen igår plockade jag fram min sjal (i garnet som jag vann hos Solfjädern) som jag påbörjade i Frankrike på skidresan. Räknade lite maskor och kom fram till att jag skulle kunna påbörja spetsmönstret på en Ishbel. Gjorde första halvan av första raden i mönstret. Allt ok. Maskorna stämde. Men i bilen var det stört omöjligt att få rätt på andra halvan. Det fick bli en bilresa med stickningen nerstoppad i påsen. Här krävs bord, maskmarkerare och tysthet så att jag kan kontrollräkna maskor och checka vad jag stickat. Kommer faktiskt ihåg att jag hade en helt del kladd när jag gjorde Ishbel förra gången. När väl de två första varven i mönstret var avklarade flöt det bara på, men fram till dess var det en hel del kladd och upprepningar. Det är definitivt inget för TV-soffan ikväll ;)


Det som mest stressar mig just nu är att jag behöver en van stickerska för att göra ytterligare några modeller. Någon som kan utgå från ett mönster och kanske göra någon egen utsvävning. Någon som kan räkna om ett mönster ifall ett annat garn skall användas. Och sist men inte minst, någon som gillar snygga monteringar.
Finns du, där ute? Hör av dig till mig!
Jag planerar plagg i följande Tedman & Kvist-garner, Colina (kofta), Oh mercy me (sommar linne eller alternativt tröja) och sedan vill jag ha en kofta uppstickad i Onions Dyed mohair.
Hur jag än anstränger mig så hinner jag inte med det själv...... Hjälp!

2 kommentarer:

  1. ÅÅh vad gärna jag skulle vilja sticka modeller åt dig i Tedman&Kvist garner! Jag var inne i Astrids affär i torsdags och garnerna är verkligen härliga.

    Såg ditt inlägg längre ner från mässan i Göteborg och Coats modeller var ju superfina. Jag har sökt på ravelry men just det garnet hittar jag inte och inte modellerna heller. Är det något som inte kommit än eller?

    SvaraRadera
  2. Kul att se garnet uppstickat!

    //Effie

    SvaraRadera