söndag 9 maj 2010

Siffror, maskor och massor av annat

I fredags och idag har jag sysslat med månadsstängning i bokföringen. Riktigt spännande att se hur det utvecklar sig i förhållande till mina rent ut sagt vilda gissningar vid årsskiftet.

Jag har som vanligt lärt mig att man har mer småutgifter än vad jag tror men också att mottagandet av butiken varit mer positivt än vad jag kunde ana. Nu gäller det för mig att fortsätta bygga "Tant Thea"-konceptet genom att hitta rätt garner och rätt modeller så att ni fortsätter titta in.Det senaste tillskottet i modellfloran är en tunika i Tedman & Kvist's Lin 1.0. Den blev riktigt, riktigt bra. I fredags började jag med att skriva ihop mönstret. Det finns redan personer som väntar på det :) Visst blev den skir? Den fick faktiskt benämningen Midsommardröm. Fastän jag inte är speciellt romantisk av mig så kändes det mitt i prick.


Jag skickade ju ut nödsignaler om stickhjälp i förra inlägget. Medea var snabb att visa förståelse. Tack! Men vet ni vad som hände? Jo, Gunnel som deltar i vår sockstickningskurs, kom in direkt dagen efter och sa att hon kunde tänka sig att hjälpa till. Så glad jag blev! Fick en dag på mig att tänka ut vad jag skulle vilja ha hjälp med. På torsdagskvällen kom Gunnel till stickcafét med tom stickpåse, redo att direkt börja på en omlottröja i Rheuma Thermal Wolle. Jag bara längtar till den finns i butiken! Kul!!! Gunnel du är en pärla!


Malin och jag har också diskuterat att hålla en kurs i att sticka efter engelska mönster. Jag tror att många skulle upptäcka att den tillgängliga mönsterflora blir så mycket större om man har kunskap och tilltro till att kunna sticka efter ett engelskt mönster. Vi planerar vidare och återkommer med kursdatum. Håll utkik på hemsidan.

Tänkte bara tipsa om att Tant Thea också har lite roliga accessoarer. Det finns flera olika modeller av sjalar med pris från 49:- och uppåt. Sedan har vi armband i vaxat band. Roliga och somriga för 79:- och till slut några mindre väskor/börsar som är lämpliga för stickspetsar och annat smått.
Ulrika, som återigen blivit helbiten av stickning, har sytt stickväskor för den lilla stickningen. Mina jitterbuggsockar har testat väskan och den funkar suveränt. Hon syr upp till de som är intresserade. Några väskor finns redan i butiken.


Nu börjar ångorna från lammgrutan som maken tillreder, sprida sig ända in i arbetsrummet. Jag bara måste ha något smått att tugga på. Vi ses!

1 kommentar:

  1. kul att du vill vara med i min tävling.

    Härligt att förverkliga en dröm... lycka till med din butik

    SvaraRadera