måndag 16 augusti 2010

NY Del 2 - Butik nr 2 och lite annat

Oj vad veckan rusade iväg! Hade absolut inte tänkt att det skulle bli så här glest mellan inläggen.

New York börjar kännas avlägset men så kommer det magiska med foto, för så fort jag får fram bilderna så kommer det hela känslan nära igen.

Garnaffär nummer två i NY blev Purl Soho. Den har alldeles nyligen flyttat till nya och större lokaler. Vad jag förstår så var det på tiden för det har tidigare ofta varit oerhört trångt. Här skall den stickande delen av NY's jetset vara kunder och priserna var nog därefter. Affären har även en del med tyger för patchwork men den delen tittade jag inte så mycket på. Allt var snyggt och prydligt. Fina stickade provlappar på de olika garnerna men inte så mycket inspiration. Funderar nu eteråt om jag alls såg uppstickade plagg i affären. Hmmm.
Hittade Silk Blend från Manos, som ju även Tant Thea har, men även deras nya Merino-garnet som snart lanseras i Europa. Tyvärr gällde samma sak här som i Lion Brand Yarn, nämligen att alla var så upptagna med annat att, trots att jag hade frågor kring garnerna, så var jag bortglömd så fort jag fått ett litet kort svar. Resultatet - Inget handlat här heller....Ni kanske undrar vad maken sysslar med och om inte han har några intressen som också skulle besökas? Men visst, jag börjar bara bli väldigt van efter 24år. M gillar musik så det finns alltid på våra "att göra listor". Denna gång var det Brill-buildning där musiken tillverkades på 60-talet. Här i ett kontorskomplex satt tex Neil Sedaka och skrev musik mellan 9-5.

Eller så har M spanat in någon trevligt matställe som han läst om. I NY hamnade vi på Great Jones café som Mats Olsson har skrivit om i sina artiklar. Jättetrevligt och god mat.

Men det som ibland även fångar mitt intresse är hans yrkesmässiga intresse för vatten och vattenhantering. M har sysslat med detta i 25år! Vi har fotograferat långdassen som fanns i Efesos (där man tom hade rinnande vatten under), otaliga rör i England, vallar i vägrenen, gjorda på motorvägar i Sydafrika för att ta hand om det vatten som annars kan orsaka vattenplaning och massor av annat. Denna gång när jag kollade vår lilla kamera (som M oftast tycker är den enda han får hantera) så hittade jag dessa foto. Brandpost, dagvattenbrunn, skydd runt träd och en skylt om anmälan av missförhållande på bygge.

Stort tack till väninnan C som vi bodde hos. Från 39th tog vi nämligen bara lilla båten över till Hoboken och var hemma. Vi hade tom kändisspan för vi mötte Hasse Backe (fotbollstränaren för NY Red Bulls) flera gånger i hiss och foajé. På kvällarna kunde vi sitta och vila på balkongen och ni förstår ju vilken utsikt vi hade. Jadå, hela västra sidan av Manhattan fanns utanför vårt fönster och utan att överdriva kan jag säga att vi varje kväll tog nya foto för ljuset ändrade sig och därmed även motivet. Magiskt!


2 kommentarer:

  1. Så kul att läsa men jag blir avundsjuk, vill också dit och titta på allt möjligt!

    SvaraRadera
  2. Så flotte bilder fra turen din:)

    SvaraRadera