onsdag 25 augusti 2010

Kampen övergick i kärlek


Min Shale är klar! Nä nu ljuger jag lite för det finns ett par trådar som skall fästas men all stickning är klar. Jag vet att Queen Mudd inte blockade sin, men jag kände att en liten lätt blockning skulle vara helt på sin plats. Sjalen "Shale" var nämligen så bubblig att jag tyckte att man missade det häftiga i den. Inser nu när jag gjort länken till Queen Mudd att våra sjalar blev ganska lika. Hade inte en tanke på det innan. Tur vi inte skall svassa runt i dessa samtidigt...

Jag har ju blandat två lite olika tjocka garner och det behövdes slätas ut en aning. Mina melerade partier är Fyberspates Nef Lace (med 1200m/100g) i en lilagrön-nyans som Jenny färgade in till mig efter en kundreklamation. Kunden tyckte sedan att nystanet gick för mycket i lila och vips försvann nystanet i min "reserverat"-kasse för uppstickning. Den mörka lila randen är i kamull från östgöta ullspinneri och den har 600m/100g. Detta gjorde att de mörka ränderna är lite kraftigare än de ljusa breda partierna men det gör inget alls.

Hurdan hjärna skall man ha för att komma på ett så roligt och enkelt mönster? Helt klart är att min ingenjörshjärna fattas några loopar av den kreativiteten och sedan har den nog fått några loopar för mycket av struktur och ordning. Tänk ändå vad ett enkelt mönster kan blir vackert. Denna sjal gav definitivt mer "vill ha boken"-känsla. Jag måste beställa boken på något sätt!
Måste!

3 kommentarer:

 1. Så flott det ble. Dette blir sikkert favoritten til vinteren:)

  SvaraRadera
 2. Det er bare så smukt, det må jeg også hellere prøve at strikke!
  Har ikke besøgt din butik endnu, da jeg er på Grønland, men jeg kommer snart hjem, så kommer jeg helt sikkert!

  SvaraRadera
 3. Jättesnygg, vill se den i verkligheten! De tunnare partierna är verkligen häftiga i kombination med de "tjockare".

  SvaraRadera