torsdag 10 juni 2010

Om och om igen, men lika kul var gång

Rowan gör entré hos Tant Thea och det för givetvis med sig inte bara lust och fägring utan även hårt tungt arbete.

Igår var det mest geniknölarna som utsattes för press när Catthis och jag satt och ritade hyllor, räknade antal garnkulörer per kvalitet och placerade in i butikens utrymmen.

Precis efter det att allt bomullsgarnet var inplockat i hyllorna så kom 3 stora lådor med Rowan-garn och en jättelåda med Aade Lõng och nu skall det in i hyllorna och planeringen skall vara sådan att det håller även när höstsortimentet anländer.


Nu är stora frågan om Rowan skall husera längst in till vänster eller om vi skall hålla det in till höger. Om ni vill veta senaste SIFO-undersökningen så är det förkrossande övervikt för det ena förslaget. Men vilket?


Jag känner starkt för att öka andelen ekologiska och fairtrade garner. Som ett led i detta så valde vi att plocka in Belle Organic. Det är ett bomull/ull-garn med Organic wool och Organic cotton. Kommer att finnas både i DSK och Aran. Än så länge har bara DK kommit. Fantastiskt mjukt och med en typiskt Rowansk färgskala.

Ytterligare en miljösatsning hos Rowan är garnet Pure life Revive som är av återvunna fibrer och består av silke, bomull och viscos. Underbart i färg och känsla!

Sist men inte minst så anlände Kidsilk Haze. Nu finns det massor av kulörer för fina små sommarkoftor. Kolla in denna från boken Stickverk.

När flytten av garnerna är klar så avslöjar jag placeringen. Men inte innan dess. Vi ses!

1 kommentar:

  1. Great Blog :)

    Visit my blog and follow me >> http://artmusicblog.blogspot.com/

    SvaraRadera