onsdag 23 juni 2010

Romantiken försvann

Det har varit mycket blommor och framför allt rosor i huvudet de senaste veckorna beroende på att hjärnan bearbetar Tant Theas medverkan på rosdagarna på Fredriksdal. Catthis stickar sjal, jag har ju gjort ett par olika muddar och nu var helt enkelt den romantiska genren fylld. Förra torsdagen på stickcafét så började jag på ett par häftigt gröna muddar och efter att ha kommit några varv så blev jag säker på vilket pärlmotiv de skulle få. Plockade fram papper och penna och skissade och efter ett tag hade jag ett mönster på en ... Dödsskalle!

Nu är muddarna klara och de skall få följa med till Fredriksdal som motpol till allt ljuvt och romantiskt. I nästa vecka kommer jag att plocka ihop lite olika kit med garn, mönster, ev maskmarkörer och stickor som vi kommer att ha till försäljning.


Que Sera är klar. Det återstår ca 5cm på varje ärm på min omlottkofta i Colina och nu kan jag inte bestämma mig för vad jag skall göra härnäst.


Mina alternativ är följande (utan inbördes rangordning):
 • Tempest i Silk Blend från Manos. Färgerna skall vara lime och turkos.

 • Enkel sommartröja (kortärmad) i T&K nya nyanser i lin. Jag kan tänka mig en randig sak i en lila och ljusgrönt. Har ingen modell i huvudet men skulle vilja ha något kortärmat, lite längre och figurnära.


 • Eller tröja ur kollektionen Midwest Modern Knits också från Rowan. Garnet Belle Organic och färgerna Cinnamon och Chocolate

Kan ni inte ge mig lite hjälp på traven? Egentligen känns det som om Midwest Modern Knits skulle kunna vänta lite. Och det skulle egentligen Tempest också. Båda håller för hösten men vad skall jag välja av de andra?

Igår var Annas garndrömmar och Camillas stickblogg på besök. Tyvärr så fick jag inte träffa er. Det hade varit så kul att ha ansikten och röster bakom två bloggar som jag ofta läser. Hoppas att ni gillade Tant Thea och att vi kan ses någon annan gång.
Det var inte så att jag var arbetsskygg igår. Tvärtom! Jag var mycket effektiv och höll på med bokföring ända fram till eftermiddagen. För er som känner till min bakgrund så vet ni ju att jobbat inom en storkoncern och under en period arbetade jag som controller. Nu är det ju dessutom allom känt att ränderna aldrig går ur. Antagligen är det därför som jag har ett behov av att göra månadsstängningar i min lilla bokföring och jag har behov av att ha kontroll på vartenda garnnystan vi har i butiken. Båda grejerna känns väldigt bra när man har kontroll och efter gårdagens insats så infann sig en lättnad.
För några dagar sedan var Stinta på besök. Vi hade en jättetrevlig pratstund innan hon körde hemåt Norrtälje. Jag tycker det är så kul med er som läst bloggen och följt min och Tant Theas resa och som kommer och hälsar på. Men lite konstigt är det att jag varje gång blir lite generad när jag vet att ni läst det jag skriver och ändå är det ju det jag vill. Varför skulle jag annars sitta och blogga?
PS Tant Thea håller stängt Midsommarafton och Midsommar dagen

3 kommentarer:

 1. Ja, det var synd att inte få träffas! Men med så mycket fint i butiken behöver du inte oroa dig - det blir fler besök :)

  SvaraRadera
 2. Jag återkommer gärna till din fina butik så vi träffas nog någon gång. Och om du blir stickfikasugen någon onsdagkväll till hösten kanske ett besök i Lund kan locka?

  Jag röstar förresten för en topp i T&K:s lin, det hade varit spännande att se!

  SvaraRadera
 3. Hihi....
  TACK! Vad gullig du är!!
  Och du har länkat till mig och allt... :)

  Jag kommer absolut tillbaks till din vackra och inspirerande affär! Nästa gång tänker jag inte vara lika stressad!!

  Hoppas att ni har haft en bra midsommar!
  Soliga, varma Norrtälje hälsningar via
  Stinta

  P.s
  Tempest-varianten låter urläcker!!!
  D.s

  SvaraRadera