fredag 16 april 2010

Oförtrutet arbete

Igår kunde jag inte låta bli att påbörja ett nytt projekt med Mango-garnet från Tedman & Kvist och Drops Muskat. Efter ett par tester med olika varianter på förlängda maskor så bestämde jag mig till sist för att bara göra enkelt omtag för att ge längden på maskorna. Faktum är att Mangogarnet ligger i en färgskala som är perfekt till Drops bomullsgarn. Givetvis var det med det i åtanke som jag startade stickningen av ett sommarlinnet. Nu återstår att se om jag räknat hyfsat rätt med masktäthet eller om linnet blir lite väl rymligt.
Kolla in så fina färgerna är ihop.


Jag berättade ju om mitt letande efter min Novalucolask med nålar (och som Eva så riktigt påpekade var det ingen Magnecylask). Trots faktumet att montering av stickade plagg inte är favoritsysselsättningen så angrep jag Patagoniatröjan direkt. Delarna passade bra ihop i sömmarna. Hade nog bara gjort en liten justering i mönstret för att förlänga framstyckena för att de skulle passa mot raglanintagningen i ärmen. De andra delarna passade mot varandra.
Jag har ännu så länge ingen efter-bild men kan i alla fall visa hur det såg ut innan jag kommit så långt med min sömnad. Fortfarande återstår knappar och jag tror även att tröjan skulle må bra av lite fukt och press.

Imorgon bär det av till Göteborg och inspirationen skall få nytt tillflöde. Garnmässa! Jag längtar!

1 kommentar:

  1. En sån underbar grön färg!!

    Hoppas du får trevligt på garnmässan!

    SvaraRadera