måndag 26 april 2010

Utmaningen är utförd

Idag tog jag riktigt tjuren vi hornen och satte mig ner och producerade mitt första riktiga egna Tant Thea-mönster (och då räknar jag inte sjalar). Jag tyckte jag var duktig när jag fixade till storlekar från S till XL.

Plagget är Tant Theas somriga Mango-linne och det ser ut så här. Faktum är att Mango passar ihop med så många olika garner att kombinationsmöjligheterna är stora.

Flera kunder har tjatat på mig om stickningen och om mönstret, så nu hoppas jag innerligt att det blir till belåtenhet.

Annars har jag precis stickat ett par provlappar till morgondagens del 2 av nybörjarkursen. Nu är det upp till bevis. De som känner sig mogna skall prova på att öka och minska och avmaska.
Provlapparna består av lite rätstickning, lite slätstickning, lite mosstickning och lite resårstickning och är färdiga att användas på kursen.


Onsdag kväll är vikt för sockstickningskurs. Butiken kommer att fyllas av stickerskor som är kunskapstörstande över hur man stickar fårn tån och uppåt. Skall också bli oerhört roligt. Malin har skrivit ett jättebra mönster. Stickor är hembeställda och lamporna kommer att lysa. Dock blir det absolut inget skrammel av strumpstickor. Här är det rundstickor som gäller.


På mina egna stickor sitter just nu en stickning i dubbelt lingarn från Tedman och Kvist. Kritvitt är inte precis min egen förstahandsval eftersom jag absolut inte passar i kritvitt. Men detta lingarnet är bara så enormt sommarfräscht. Det bara var tvunget att bli kritvitt.


Ikväll är det fotboll som gäller. HIF möter Mjällby! Det ni!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar