onsdag 6 januari 2010

Efterlysning - Järbo Raggi Färg 1500 Parti 39136!!!

Jag vill inte påstå att tröjan till O har varit jätterolig att sticka och inte blev det bättre när jag nu inser att jag kommer att sakna garn till luvan. O kunde inte heller maskera sin besvikelse när jag berättade det och helt klart är att tröjan är ganska ointressant utan luva.
Därför går jag nu ut med en efterlysning. Jag behöver 1 nystan Raggi färg 1500 (vintervit) av parti 39136!
Jag vet att Klippans Yllefabrik inte har fler nystan för jag dammsög hyllorna på alla deras nystan av det färgbadet då jag köpte garnet i höstas. Hoppas, hoppas att någon som ser och hör detta har ett nystan över till försäljning!
I brist på inspiration att åtminstone sticka slut på det garnet som jag har så började jag på en ny tröja till butiken. Jag hittade en trevlig bok på Malmö stadsbibliotek när jag var där innan jul. Den heter Loop-d-Loop och innehåller alster av designern Teva Durham.
Jag fastnade direkt för tröjan på omslagsbilden. Den är så läcker i sin enkelhet. I grunden är den bara ribbstickad men sedan förvrängs ribbstickningen på några ställen och man är tvungen att titta lite extra. Jag hade köpt 13 nystan av Lana Grossas Mano tidigare i en gråbrun nyans och känslan är att det skulle funka fint med mönstret.

Boken innehåller flera trevliga tröjor. En som lockar till stickning är den här Fair Isle-inspirerade tröjan. Här lägger hon en del av mönstret på diagonalen och jag gillar det. Lite småfräckt, helt enkelt.


På Tant Thea-fronten har följande hänt:

Ett garnsortiment är ihopplockat och just nu är det mellan 45 och 50 olika sorter. Jag har idag roat mig med att göra en matris med sticktjocklek och garnkvaliteter. I den har jag plockat in alla sorter och försökt att analysera om det känns som om allt är täckt dvs från tunna stickor (2mm) till tjocka stickor (>10mm) och från ull, merino, alpacka, silke, lin, bomull över till effektgarner. Och dessutom kollat om det finns bra spridning på enfärgat och melerat. Läget är nog hyfsat. Nästa steg är att bestämma vilka kulörer som skall tas hem och hur mycket av var.

Ärligt talat så tror jag att det börjar bli lite knivigare när jag närmar mig detta, för när man börjar leka med kvantiteter så kommer man ofelbart in på pengar och jag måste spela klokt och ta hem rätt saker.

1 kommentar:

  1. Hej! Jag ville bara svara på din fråga om hur jag gör för att ta hyfsat ljusa bilder när det är så mörkt. Jag tar kort när det är dagsljus och ibland brukar jag öka på ISOtalet på min kamera några snäpp. Hoppas detta kan vara till någon hjälp. Gott nytt år önskar Sillen

    SvaraRadera