lördag 9 januari 2010

Lite på kors och tvärs

Arbetet har gått lite framåt på "tree bark rib tunic" från Loop-d-Loop. På andra försöket fick jag till förgreningarna på ett snyggt sätt dvs utan att förvränga den redan befintliga "grenen" i räta maskor. Nu är jag nöjd med utseendet. Garnet, Lana Grossa´s Mano, är skönt att sticka i, följsamt och mjukt och jag tycker faktiskt att det trots att det är 100% bomull, ger jämna maskor.
Har svårt att få till bra färgåtergivning på stickningen. Färgen stämmer mycket bättre på fotot på nystanet. För mej är färgen åt det jordiga hållet. Gillar den verkligen.
Precis som överallt annars i landet så är det svinkallt i Helsingborg. Jag har ett problem med kyla och det är att mina händer blir oerhört torra. För att inte kännas fnösketorra så måste jag smörja dem massor av gånger varje dag. Inte alltid så lyckat om man vill ha en stickning i händerna ofta. Så nu gäller handcreme, lite annat fix och sedan stickning, handcreme, lite annat plock, stickning. Om jag riktigt anstränger mig så kan jag nog räkna ut att stickningen bidrar till uttorkningen men det föredrar jag att glömma bort.

Tänker som vanligt ge senaste nytt på Tant Thea-fronten:
 • Jag har bestämt mig för vilket försäkringsbolag jag skall ha. Kände att självrisken på glasförsäkring nog var ett tungt vägande skäl och dessutom lyckades jag få till riktigt bra rabatt! Det var inte ens svårt att pruta på en försäkring:) Det blir If.
 • Just nu funderar jag ett varv till på vilket kassasystem jag vill ha. Har erbjudande om att köpa ett begagnat system. Produkten kommer från Nutid.se och är ett smart system där man egentligen kan sköta allt (lagerkontroll, beställningar, statistik mm) från kassan (PC:n). Tyvärr så betalar man en månadsavgift för nyttjanderätt till programmet samt support. Systemet verkar jättesmart men blir rätt dyrt. Alternativet är en simpel kassaapparat med den nya svarta lådan, som ju krävs fr o m 2010. Om jag väljer denna billiga lösning måste dock all lagerkontroll mm ligga i en excelfil på en dator. Behöver inte ta beslut förrän början av nästa vecka.
 • På leverantörssidan så har jag nu haft kontakt med alla. Några besök kommer att ske framöver mycket arbete återstår. Kollar även på en estländsk leverantör.
 • Tankarna snurrar rätt ofta kring inredning och skyltning och igår köpte jag två grejor som blir fina i skylten.
 • Troligen kommer vi att ha ett par stickkurser för skolungdomar under v 8. Kanske tjejer tis o tors och killar ons.
 • I helgen skall jag få ihop ett första utkast på hemsidan. Minimi-information är var och när. Sedan får den fyllas på efterhand.
 • Reklambladet är klart och har redan börjat spridas!
4 kommentarer:

 1. Jag ska spara lite pengar från syfestivalsresan (19-21/2) så att jag kan handla hos dig någon gång under vecka 8.
  Eva i Lund

  SvaraRadera
 2. Inte klokt vad mycket att tänka på men du verkar redan superinsatt och strukturerad. Och så kul det måste vara att planera en sån här sak. Har förresten stickat den där tröjan en gång i ett jättehärligt garn silke/mohair som helt tappade fasongen vid första tvätent så den ligger i ett skåp. Synd för jag gillade den verkligen, både snygg och lite ovanlig.

  SvaraRadera
 3. Så himla kul med en ny garnaffär i stan!

  / Malin i Hbg

  SvaraRadera