fredag 22 januari 2010

Tant Thea får ett litet paket

Fyra timmars garnplanering är avklarad. Idag var det Dropsgarnerna som var på agendan. Jag antar att alla mina bloggläsare på egen hand räknat ut att Drops kommer att vara en leverantör till butiken, så jag känner inte att jag avslöjar för mycket.


Jag kan däremot erkänna att vi inte kommer att plocka hem hela sortimentet. Vi går på erfarenhet (Catthis) och känsla (båda) och har fokuserat på 6-7 garnsorter. Visar det sig att vi missat något som vi borde haft hemma så fixar vi det efter hand.


Igår fick Tant Thea sitt första lilla garnpaket. Som ni kan se på bilden så var det inte så stort men jag lovar att känslan fanns där ändå. Det var med stolthet jag kvitterade försändelsen från Schenker. Vad paketet innehöll är en hemlighet men det var provnystan på garn som kan användas på stickkurserna under sportlovet. Vi kommer ju att köra tre kurser för skolungdomar och av dessa garner skall vi sticka upp ett par visningsgrejor. Catthis anmälde intresse för att sticka en rak sjal och jag skall fixa halstub och mössa.


Igår kväll var maken så vänlig och hjälpte mig lusläsa erbjudandena och priserna hos olika internetleverantörer. Maken tar längre tid på sig och är mycket noggrannare än jag och dessutom mer insatt. På stolen intill satt jag och ville trycka och peka för att allt skulle gå fortare. Nu hiade jag mig (som vi säjer på skånska) och tillsammans kom vi fram till att Tele2 låg bra till. Det blir bredband i det fasta telenätet och så krävs en switch eftersom det skall finnas en kunddator, för att surfa mönster och beskrivningar, och sedan skall ju kassasystemet ha en uppkoppling. Skall alldeles strax ringa till dem och beställa.

Lite senare på kvällen fick jag en första lektion i bokföring. Under en period av min tid på Unilever så var jag controller och då behöver man aldrig mata in några bokföringsordrar. Det närmsta jag kom var att jag identifierade felkonteringar och sen skrev jag en bokföringsorder som jag lämnade iväg. Nu har jag laddat hem ett bokföringsprogram från Visma (45 dagar på prov) och igår satt jag och bokförde de 8 kvittona som jag hittintills samlat på mig. Jag lyckades hitta bra konto och det kändes helt ok. Maken, som själv startade eget för 3 år sedan (VA-konsult) satt med och stöttade mentalt. Känner att det kommer att gå bra. Det är ju trots allt ett begränsat antal olika typer av kostnader och intäkter som jag kommer att ha i affären.


Igår fick jag även Tant Thea sin riktigt professionella logga. Joakim på Pingvinpress har hjälpt mig att få rätt avstånd mellan bokstäverna samt att få till den i alla format som krävs. Det är .eps och .ai och till sist givetvis .pdf som ju funkar för kreti och pleti, som Joakim skrev. Nu finns även loggan på en rad eftersom tanken är att vi även skall kunna sälja uppstickade eller uppvirkade plagg och då skall vi ha ett textilband som kännemärke.Nu är det dags att fixa en massa telefonsamtal innan jag lovat att engagera mig en aning i familjens näringsintag denna fredagkväll.

3 kommentarer:

 1. Jag ser verkligen fram emot att din webshop ska öppna, jag är jättenyfiken :o)

  SvaraRadera
 2. Det är så spännande att läsa din blogg. Jag har följt den ett tag nu men inte lämnat nån kommentar. Jag är skånska, men bor i Göteborg. Då och då är kah i Skåne och då ska jag försöka komma och titta hos dig.
  Stort lycka till!

  SvaraRadera
 3. I neeԁed to thank you for this gooԁ гeaԁ!
  ! I definitelу lοved eveгy bit of it.
  I havе got you book maгκed to look at neω things you рoѕt…

  mу ωeb sіte: http://www.sitementrix.ru/internet_magazin_ru.html

  SvaraRadera