måndag 18 januari 2010

Ooops I did it again

Man kan ju undra vad jag och Britney har gemensamt? Antagligen praktiskt taget ingenting mer än att jag tyvärr behöver använda citatet lite då och då.

Idag har jag varit i Hässleholm för att påbörja delprojektet kring att fixa till insatserna till hyllorna. Pappa, som är en pigg 83-åring, hade erbjudit sig att ställa sig själv och sin bandsåg till förfogande. Efter en inledande fika så drog vi iväg till den lokala bygghandeln för att diskutera materialval. Efter lite dividerande och prutande så bad vi att få en skiva av deras finaste masonit tillsågad i de mått jag hade med mig. Tanken var att om jag kunde få kvadrater uppsågade av bygghandeln så kunde sedan pappa och jag göra skårorna för att kunna sätta ihop två skivor till ett kryss.

Efter två timmar körde jag iväg och hämtade 18 jättesnyggt tillsågade bitar. Pappa och jag fick till ett jättebra system för finliret och glad i hågen körde jag hem mot Helsingborg. Tog en paus vid Väla för jag hade kommit på den eminenta idén att stanna till vid IKEA för att testa om modellen funkade.

Det var då jag fick uttala orden de hemska orden: Oooops I did it again....

Krysset var alldels för litet!! Det hamnade längst ner och diagonalerna nådde inte upp till hörnen i varje hyllfack. Snabbt iväg efter ett pappersmåttband. Vad ser jag då? Jo, att diagonalen är drygt 46cm och inte 36cm som jag antecknat på min lilla lapp.

193kr i sjön! Vilken fruktansvärd tur att byggvaruaffären inte hade fler skivor hemma. Tänk er om jag stått där med 250 felsågade skivor. Holy shit!

Nu har jag bekänt misstaget för pappa och han skrattade glatt och sa att vi i alla fall vet exakt hur vi skall göra nästa gång. Se det som en förberedelse, sa han.

Varför händer detta mig ibland? Jag har verkligen siffersinne så det har inte med det att göra. Det är något annat som händer. Det sammanhang då de flesta avläsningsfel uppstår är när jag läser av tidtabeller. Nu för tiden när det gäller viktiga avfärder tex avresor till Kastrup eller liknande så kommer ofta någon annan i familjen och kontrollerar och försäkrar sig om att jag läst rätt. Varför gjorde inte maken det nu när vi var på IKEA? Jag bara undrar.

2 kommentarer:

  1. Jag läste i Munken som sålde sin Ferrari; 'Det finns inga misstag - bara lektioner. Betrakta motgångar som tillfällen till personlig och andlig utveckling'. Värt att tänka på och inte alltid så lätt att leva efter?

    SvaraRadera
  2. Vad kul med garn från Shanghai! Du bloggar väl om det när han kommer hem? Kul med garnaffär också! Jag kommer och besöker, det är ju inte jättelångt iväg!

    SvaraRadera