torsdag 28 januari 2010

En påse blandat från Tant Thea och mig själv

Gårdagen och dagen har fortsatt i garnplaneringen tecken. Catthis och jag hade vårt sedvanliga pass på 3,5 timme igår. Jag vågar faktiskt säga att nu är 95% helt klart och av detta är 80% beställt! Har idag ringt och kontrollerat att leveranserna ser ut att hålla. Allt var enligt planerna utom från en leverantör, modell större, som missat att leveransdatum skulle vara slutet v6 eller början v7. De hade redan skickat garnet! Som kompensation lyckades jag få 60dagar netto på fakturan. Skönt!

Ett litet problem uppstod när jag skulle beställa från Drops/Garnstudion. Det var att jag genom Handelsbanken har fått ett företagskort som är ett betalkort. Om jag skulle registrera det hos Drops så tar de ut hela kortavgiften på mig i fakturan! Alla andra har vanligt bankomatkort hävdar dom. Jag ringde tillbaka till Handelsbanken och förklarade dilemmat, men nej tyvärr har de inget annat kort som de erbjuder till företag. Nu gäller arrangemanget att Drops måste bevaka beställningar från mig. Mejla beloppet och sedan får jag göra en överföring till deras SEB-konto. Funkar men det försenar eventuella leveranser.

Imorgon skall jag lägga en order till Marks & Kattens på bl.a Knit Pro stickor. Jag hade fått info för ett tag sedan att jag kunde beställa direkt från Indien om jag kom över ett visst orderbelopp. Nu när jag mejlade om beställningen så hade M&K fått agenturen och nu blir ju givetvis stickorna betydligt dyrare. Trist!

Såg ni att jag vann utlottningen hos Solfjädern? Igår när posten kom och jag öpppnat kuvertet blev jag överlycklig. Tack snälla Solfjädern! Garnet var verkligen vackert! Försöker göra det rättvisa i ett foto idag. Dessutom var det ett riktigt sjalgarn (800m/100g). Det kliar i fingrarna att börja på något direkt, men Tant Thea-planeringen tillåter inte det.


Måste avsluta med ett vinterfoto på vår villagata. Skrev innan i höstas om att gatan är den mest välsopade gatan i Helsingborg (tack vare eller pga de stora kastanjerna), men också den minst plogade. Idag var snöplogen här. Första gången sedan vi flyttade in för sex år sedan. Tänk vilket vinterlandskap vi har även här i Skåne. Yngste sonen sa att det är så häftigt nere vid havet för det är isflak som flyter runt. Skulle önska att maken och jag hann ta en liten kvällspromenad ikväll.

1 kommentar: