söndag 24 januari 2010

Varde ljus!

Känner en stor lättnad just nu för flera stora kritiska saker har fallit på plats sedan fredag eftermiddag.


Den första var internetuppkopplingen som givetvis inte alls var så enkel som jag trodde. Jag siktade ju på en ADSL-uppkoppling, för det var billigast. Det jag inte visste var att den tar 2-4veckor att få på plats efter det att det finns en fast telefon på plats. Och om jag skulle beställa en ny telefonuppkoppling (nytt nummer) så förutsatte det att det tidigare telefonnumret var uppsagt och sedan skulle det ta ca 1mån!!! Det var bara att inse att jag var i rejäl knipa. Började fundera på om det fortfarande finns sådana där manuella manicker som man kan dra kort med...

Hamid på Tele2 upplyste mej om att det absolut smidigaste var om jag kunde få ta över det nummer som idag är i butikslokalen, för då skulle allt inklusive bredbandet gå att fixa till utsatt tid. Jag blev jättestressad och ringde till Hannie i butiken som är i lokalen idag. Stressade fram mitt budskap om att jag gärna ville ta över telefonnumret. På grund av att allt kom så plötsligt så fick jag ett negativt svar och fick då istället framföra att det i så fall innebar att jag var beroende av att nuvarande telefonnummer sas upp senast på lördagen, som igår. Hannie ringde mig tack och lov på lördagen, efter att själv ha ringt Tele2 och fått reda på detaljer, och efter en liten diskussion så var vi överens om att mot en mindre ersättning så skulle jag få ta över numret. Varken hon eller jag tror att jag kommer att lida av att få en massa felringande kunder. Störtskönt! Stort tack Hannie!


Nästa grej som är fixad är kassa-systemet. Jag är nu ägare av streckkodsläsare, kortläsare, kvittoskrivare, dator, skärm, kunddisplay samt kassalåda. Allt avhämtat och betalat idag.

Som ytterligare lök på laxen så har jag fixat belysning idag. Maken var med mig när jag köpte 20m skenor och 14st 50W spotlights till ett riktigt bra pris. Faktum är att det köptes av samma fd affärsinnehavare som jag köpte kassasystemet av. Men vid tidigare kontakter så har inte belysningen varit till salu, men förra gången vi pratades vid så framgick det att de nog trots allt ville sälja även belysningen och idag var det mer en fråga
om pris. Nu efteråt är jag helt klart nöjd
med den prutning jag lyckades med. För mig så är belysningen viktig, jag ville inte kompromissa med för svag och kass belysning. Garnfärgerna måste få komma fram ordentligt och då krävs mer än de 35W som går att få i IKEA-armaturer. Efter att ha kört genom Helsingborg med långa skenor utstickande ut bagaget så pryds nu vårt vardagsrumsgolv av långa skenor. Det är helt ok eftersom det nu faktiskt bara är 21 dagar till jag har tillträde till butikslokalen.

Nedräkningen kan börja! 21, 20,19, 18.....Till sist har jag bara förevigat min fina amaryllis. Jag var ju inte helt i slag före jul och alla förberedelser med blommor mm kom lite sent. Detta innebar även att det knappt fanns blommande julblommor i julas utan prakten har kommit lite senare. Så här underbar är i alla fall min amaryllis så har i slutet av januari!


4 kommentarer:

 1. Gud, va roligt med en ny garnbuik här i Helsingborg - vilken present såhär en alldeles vanligt, ganska grå vintersöndag!!

  Hittade Din sida av en ren slump, lovar att återkomma!

  // Ingela

  http://blandblommorochblad.blogspot.com/

  SvaraRadera
 2. Det blir bara mer och mer spännande. Har du tänkt på hur mycket du har lärt dig sedan du började med det här projektet. Vilken racerfart du kör i dessutom. Lycka till med allt! Har också en försenad amaryllis som blommar så vackert i vit just nu.

  SvaraRadera
 3. Stort grattis till dig, du har vunnit min utlottning av garn. Mejla din adress så kommer garnet på posten (solfjader@yahoo.se)

  hälsningar Solfjäder/EvFa

  SvaraRadera
 4. Mycket jobb innan allt faller på plats, men säkert väl värt arbetet när allt är klart. Vacker bild på vacker amaryllis!

  SvaraRadera