lördag 16 januari 2010

Många låååånga paket

Igår tog beställningsarbetet riktigt fart. Catthis och jag kämpade mot klockan för att få iväg beställningarna i tid. Vid lunch hade vi bestämt oss för kulörer och tio olika spännande garnkvaliteter beställdes. Det är så grymt skönt att vi har väldigt lika smak och tack vare det så flöt beslutsprocessen väldigt snabbt och effektivt. Efteråt var vi grymt nöjda men ack så trötta och snurriga i huvudena. Visst får man ibland kompromissa och välja bort något men dessa garner skall bli riktigt häftiga att få ha i butiken. Hoppas ni kommer att tycka att vi gjort bra val. Synd bara att man inte är någon av de nyblivna spelmiljonärerna som Helsingborg fått på sistone, för då hade alla häftiga garner kunnat tas in. Nu måste vi testa och känna oss fram.


Som ni märker så vill jag inte släppa alla detaljer på sortimentet och ni kan säker gissa varför. Jag vill ju givetvis att ni skall komma in och titta och känna och klämma på det vi känt att vi brinner för och tror på. Visst blir ni lite nyfikna? Eller hur?


Under torsdagen fattades i princip även beslutet om kassasystem. Det lutar helt klart åt ett begagnat system med mycket funktionalitet. Det skall vara fullt möjligt att sköta lagersaldo, göra beställningar och göra mottag direkt i det PC-baserade systemet. Dessutom finns handscanner så att i de fall det finns streckkod på garnet så kan det läsas av direkt. I morgon skall maken och jag titta lite närmare på kassasystemet och sedan slår jag nog till.


Igår fick jag tips av elkonsulter på belysning. Den belysning som idag finns i butiken måste förbättras. Vissa komponenter kunde jag faktiskt införskaffa på IKEA men tyvärr hade IKEA inte vajersystem för spottar som klarar 50W. Dessa blir nog ett fall för fackhandel. Hoppas på hjälp med att få bra pris.


Idag har maken och jag fixat den näst viktigaste komponenten (efter garnet alltså) och det var de ack så praktiska IKEA expedithyllorna. Vi var iväg och köpte fem stycken av de största. Släpkärran gick på knäna när vi körde hem för hyllrackarna väger tungt och det var 15 lååånga paket som skulle bäras in i huset. Tur att äldste sonen återvände till Linköping i onsdags för nu är gästrummet ockuperat. En snabb överslagsberäkning resulterade i att vi snabbt är uppe i närmre 300 olika nyanser i olika garnkvaliteter. Med dessa fem hyllor har jag fått ihop 125 kvadratiska hyllöppningar. Och med pappas hjälp så skall varje fack delas in i fyra mindre. På detta sätt så skall allt få plats. Nu återstår bara sågandet av de nya fackindelningsbitarna. För den som är snabb i huvudräkning har säkert redan kommit fram till att jag och pappa måste såga till 250 bitar!!!!!!! Jag tröstar mig med att alla inte behöver vara klara till vi öppnar. Vi får helt enkelt ta det pö om pö.

1 kommentar:

  1. Det är så coolt att läsa om hur allt växer fram! Tänk den som hade vågat... Lovar att komma förbi om jag är i Helsingborg. Lycka till! Linda

    SvaraRadera