tisdag 26 januari 2010

Tant Theas unika mössmodell

Planeringen rullar på. Fler garnbeställningar gjorda men några återstår.

Allt var inte helt klart med internetförberedelserna i lördags. Igår när jag ringde Tele2 så fick jag reda på att det var jättebråttom att få in överlåtelsepapper underteckande av både Hannie (nuvarande lokalinnehavare) och mig. Papperna skickades med mejl till mig och Hannie kom upp och skrev under och därefter scannade jag in allt och mejlade tillbaka. Nu tror jag inte jag kan göra mer än att hålla tummarna för att allt går i lås.

Idag presenterar jag min unika mössmodell. Det är ett huvud gjort av Hässleholmskonstnärinnan Marianne Hagberg (1921-1986)och jag har ärvt det av min morbror som var en av hennes vänner. Intressant kan vara att Mariannes barn är det välkända syskonparet Knut och Marianne Hagberg som designat många av IKEA's storsäljare. Jag konstaterade att skulpturen har normal huvudstorlek och kommer att då och då få vara mössmodell i butiken. Jag hoppas att ingen konstnärsvän tycker att det är helgerån. Själv tycker jag att det är fräckt.

Värre skulle det vara om jag valde min andra skulptur som även den är gjord av Marianne. Han skulle dragit stl 75 i hattstorlek! Visst är skulpturen läcker? Och helt ärligt skulle jag aldrig ens fundera på att sätta en mössa på honom. Det hade varit befängt.

I eftermiddag skall jag sätta ihop ett inbjudningskort till alla mina bekanta. Butiken kommer att vara öppen enligt normalt på lördagen den 20:e men efter stängingsdags kl 14 så kommer det att övergå i mingel för bekantskapskretsen. Nu skall alla mejladresser samlas ihop och så skall jag skicka ut det. Kul!

För ett par dagar sedan så skrev jag att vi skulle använda papperspåsar och papperskassar i butiken och att vi skulle sätta etiketter på dem. Nu har jag ändrat mig. Det blir istället en stämpel med logga och adress mm. Etiketterna kostade i princip lika mycket som kassen och då är det inte rimligt att gå på den linjen. Nu skall ett utkast på detta också göras.

För en timme sedan ringde min kompis från lantmannaaffären och ville kolla så att de inte skulle såga fel. Han sa: Nu har vi sågat till 250 skivor som är 38 x 46,5 cm. I vilken sida skall vi såga skåran (för att sammanfoga till kryss)?

Gissa om jag fick tänka till. In i gästrummet och fram med en av de felaktiga skivorna. Ok, skåra skall göras mitt på den sidan som är 46,5 cm och så skall den vara 19 cm djup. Eller??? Kollar en gång till, sätter ihop ett kryss, tittar lite extra.... Jo så måste det vara. Tillbaka till telefonen och efter en liten diskussion var vi säkra. Kör på! Såga så det ryker! Imorgon lär det vara klart.

I övrigt kollar jag annonspriser och checkar av lite. Det gäller ju att göra 20 februari känt!

2 kommentarer:

  1. Det är så spännande att få följa dig med alla förberedelser. Det kommer att bli kanonbra!

    SvaraRadera
  2. Så fräckt att ha ett konstverk som mössmodell! Den andra skulpturen skulle nog passa bättre i turban =)
    Vad det är mycket att ordna för dig. Det är mer än man tror! Jag önskar att jag fick vara med på invigningen. Det kommer att bli så lyckat.

    SvaraRadera